ДарикКосмическата скала, която удари Луната по време на пълното лунно затъмнение през

...
ДарикКосмическата скала, която удари Луната по време на пълното лунно затъмнение през
Коментари Харесай

Космическа скала е оставила голям кратер на Луната

Дарик

Космическата канара , която  удари Луната  по време на цялостното лунно затъмнение през януари, е  оставила огромен кратер  на повърхността й, съобщи Асошиейтед прес, базирайки се на испански учени.
Специалистите от университета на  Уелва Испания , в този момент оповестяват, че метеороидът е  блъснал Луната със скорост от 61 000 километра в час , издълбавайки на повърхността й кратер с диаметър близо  15 метра . Засеченият през януари проблясък вследствие на конфликта за първи път се следи по време на лунно затъмнение, означават откривателите.
Учените, които работят по план за наблюдаване на Луната, употребявайки осем телескопа в Испания, считат, че обектът, блъснал повърхността й, е  откъс от комета  с диаметър до 60 сантиметра и тегло 45 кг.
 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР